GRADINIŢA SUATU


Gradinita functioneaza in cadrul Scolii cu Clasele I-VIII Suatu. Este frecventata de 15 prescolari la limba romana – Grupa Fluturasilor si 25 la limba maghiara – Grupa Mamarutelor.


a 

 Avand in vedere perioada indelungata petrecuta de catre educatoare in aceasta gradinita, experienta acumulata, activitatile comune, eforturile comune in rezolvarea unor situatii de educare, au format o echipa care conlucrează pentru a asigura prescolarilor un nivel de educare care sa le permita integrarea si acomodarea  rapida la cerintele scolii.
Educatoarele sunt interesate de formarea continua, studiul individual, participand la activitatile metodice din scoala si la cele de nivel judetean, avand publicatii si activitati de perfectionare profesionala, asigurand prescolarilor o educaţie bazata pe noul curriculum, care pune in centrul procesului de educare copilul si nevoia de cunoastere a acestuia. Nu in ultimul rand, trebuie mentionat colaborarea  dintre gradinită si familie, care s-a concretizat anul scolar precedent prin activitaţi cu participarea parintilor, fiind o bucurie deopotriva pentru parinti si copii, sa realizeze sarcinile impuse de activitate. Aceste activitaţi vor continua si in acest an, diversificand obisnuitele activitati ale prescolarului, sugerand parintilor nevoia copiilor de ai avea pe parinţi mai mult timp in preajma lor.