Comuna Suatu are un cabinet medical, cu un medic general de familie si o asistenta.In caz de probleme care necesita internari, ambulanta se deplaseaza in Comuna. Pe langa cabinetul medical existent, mai functioneaza si un cabinet stomatologic si o farmacie. Primaria comunei Suatu se afla in centrul comunei. Politia Romana are un sediu in Comuna Suatu,unde sunt detasati 2 politisti, dotati cu o masina de politie.Comuna Suatu dispune si de un sediu C.E.C., de un sediu al postei romane.

In Suatu se gasesc mai multe alimentare care comercializeaza alimente de baza si nu numai. Pentru petrecerea timpului liber in comuna Suatu, exista 2 baruri care servesc bauturi spirtuase si racoritoare. Pentru achizitia unei unelte sau a unei haine exista in comuna un magazin universal.

 

d gg

Comuna Suatu organizeaza in fiecare luni a saptamanii un targ de animale.In targ puteti gasi diverse animale incepand de la: vitei, porci, vaci, cai, boi, oi, gaini . In cadrul targului de animale este expusa si o piata de produse animaliere cum ar fi:oua, cas, branza cat si o piata in domeniu comercial cu diverse produse cum ar fi: produse textile, produse pentru gospodarie, flori etc

 

ff

 

Din anul 2007 s-a pornit o masiva investitie legata de introducerea apei in localitatea Suatu. Pana in prezent, exista peste 1100 de locuitori care sunt abonati la serviciul de furnizare a apei potabile. In comuna Suatu, exista si o statie de pompare si una de clorinare, care asigura o presiune si o calitate buna a apei. 4km de drum la intrarea in Suatu pana in centrul comunei au fost reconditionati, aplicandu-se un tratament dublu bituminos, pentru circularea in bune conditii. Pe celalat drum DC47 Suatu-Aruncuta , s-a aplicat tot  un tratament dublu bituminous pe o suprafata de 6,2km. Drumul communal DC48, Suatu-Damburile, a fost pietruit pe o lungime de 6km, iar straziile principale din comuna au fost pietruite pe o lungime de 15 km. Drumul communal DC 47 A Suatu-Berchiesu a fost reconditionat prin pietruire pe teritoriul administrativ al comunei Suatu. Pe data de 09.10.2009 a inceput in Comuna Suatu, reabilitarea Caminului Cultural din Suatu, cu o investitite totala de 200.000 €. Investitia a presupus construirea pe o suprafata de 756 mp, a unei sali de spectacol, scena, vestiar , grup sanitar, centrala termica pe combustibil solid, o mansarda care sa cuprinda trei spatii de cazare, sala protocol, grup sanitar. Constructia a fost finalizata cu succes, populatia putandu-se bucura de mai multe spectacole de teatru, cantari traditionale, dar si posibilitatea de a inchiria sala pentru nunti si alte festivitati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primaria Suatu a achizitionat prin sistemul electronic de licitatii publice un buldoexcavator marca Komatsu. Boldoexcavatorul este foarte util pentru comunitate si este folosit in diverse activitati.

O alta initiativa Primariei a fost aceea de a achizitiona 3 coase electrice. Acestea se dovedesc a fi foarte utile pentru curatarea celor 400 HA, de pasune comunala, aducand cu ele si un mai mare randament in munca.

Invederea realizarii transportului pentru elevi si profesorii din localitate, Primaria a obtinut un mijloc de transport foarte util.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un proiect al Primariei , declarat eligibil, este cel  legat  de construirea unui stadion comunal din spatiul rural –OG7/2006, Lucrariile de construire vor fi demarate in anul 2011.  

     

      Proiectul integrat cu valoarea cea mai mare este cel legat de F.E.A.D.R.,pe masura 322:

 

            "Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale" se încadrează în Axa III – „Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale”. Primaria Suatu  si-a propus urmatoarele investitii legate de acest proiect:


-realizarea unui serviciu “After School”, ingrijirea copiilor dupa scoala;
-realizarea canalizarii pe 6,4 km;
-reabilitarea 2 km de strazi;
-dotari audio, costume traditionale, instrumente muzicale-toate necesare noului camin cultural;