LACUL SUATU

             Suprafata totala amenajata este de 69,53 ha, din care 51,20 ha sunt ocupate de cele 3 iazuri (Suatu, Fantanita sau Berches si Bogarasti sau Aruncuta), 7,35 ha de 4 helestee, 3 ha de 9 bazine de reproducere, 0,28 ha de 2 bazine de iernare. Suprafata luciului apei este de 61,83 ha. Restul de 6,7 ha este destinat barajelor, digurilor, canalelor. Toate caracteristicile hidrometrice ale iazului sunt preluate din proiectul de constructie si nu surprind cu exactitate situatia actuala in conditiile in care nu au mai fost facute studii in acest sens. Date generale despre lac:       
              Specii de pesti existenti in lac:Pestii existenti (de intreres pescaresc): Cteno - in cantitati mari, Crap comun, Crap oglinda, caras
               Sursa apei: izvor natural
              Constitutia malului: argilos, cu trestie
              Fundul apei: malos
              Adancime maxima: cam 3m
              Adancime medie: 1.5-2 m
              Vegetatie acvatica: da
              Relief : deal

      REZERVATIA SUATU

Rezervatiile de la Suatu, adapostesc pe langa diferite familii de plante si 2 plante unicat in lume. Rezervatiile , vor beneficia de fonduri europene, pentru intretinerea lor, cat si pentru dezvoltarea si din punct de vedere turistic a zonei. In cele ce urmeaza va invitam sa accesati pozele puse la dispozitie de Primarie.

 

Pentru mai multe detalii click pe:

http://flora.adatbank.transindex.ro/pdf/OcrotNat_Resmerita_1971.PDF

Posibilitate cazare turisti la: Pensiunea Paula